Rezultate pentru eticheta "toalete publice"
„Este chiar o problemă”. Prea puține toalete publice în Constanța: cele vechi sunt închise sau abandonate, iar cele noi au început să se degradeze
După ce că avem toalete publice puține și acelea care sunt deschise au început să se degradeze. Vorbim despre rugină și instalații uzate la o toaletă care a costat cât o garsonieră. Constănțenii speră să ajungem măcar ca pe vremea comuniștilor când în oraș erau suficiente toalete publice.
CONSTANŢA. Singura toaletă din centrul istoric are lacătul pe ușă, pentru că a venit frigul și nu are nicio sursă de încălzire. ''Avem două posibilități: ori mergem la un local, ori facem pe noi''
Avem toalete publice însă majoritatea fie nu funcționează, fie sunt închise ori sunt în paragină. Așa că singurele locuri pe care le au la dispoziție constănțenii, dar și turiștii care au nevoie la baie și se află în Piața Ovidiu rămân restaurantele și terasele din zonă. Și asta pentru că, singura toaletă din centrul istoric are lacătul pe ușă, pentru că a venit frigul și nu are nicio sursă de încălzire, susțin reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat. RAEDPP dă însă garanții că va fi redeschisă în cel mai scurt timp. O situație incredibilă este și în Piața Pescăruș. Aici, există o toaletă, însă acces au doar comercianții.
Lipsa toaletelor publice rămâne în continuare o problemă a litoralului românesc. În stațiunea Mamaia există câteva grupuri sanitare însă, pentru acestea, turiștii sau constănțenii trebuie să scoată chiar și patru lei pentru a le putea folosi. Și cum în ultima perioadă cam toate s-au scumpit, mulți preferă să țină de bani așa că dau o fugă fie în camera de hotel sau acasă, fie la o terasă sau restaurant. Însă, și în aceste cazuri există riscul ca patronii să nu-i lase la toaletă, decât dacă sunt clienți. Așa că, o parte dintre aceștia, recunosc că aleg ca soluție... marea.
S-au deschis toaletele de 150.000 de euro din Parcul Arheologic: unii constănțeni consideră că investiția a fost prea mare
Toaletele din Parcul Arheologic sunt în sfârșit funcționale. Cele trei cupole care găzduiesc wc-urile publice au fost construite în 2018, iar la vremea aceea fosta administrație a scos pentru ele, din buzunarele contribuabililor, 150.000 de euro. Până acum puțin timp, constănțenii nu au putut beneficia de serviciile oferite. Motivul: nu se găsise o firmă de pază care să supravegheze toaletele.
La cazare, la privat, la restaurante sau chiar acasă. Sunt câteva dintre locurile pe care turiștii, dar și constănțenii le au la dispoziție atunci când merg la plajă și au nevoie la toaletă. Nicidecum un spațiu special amenajat pentru aceste nevoi delicate. O activitate atât de firească le dă bătăi de cap oamenilor din cauza lipsei toaletelor publice în Mamaia. Autoritățile recunosc că ar fi utile, însă consideră că variante sunt suficiente pentru a rezolva aceste necesități.
Prea puține toalete publice în Constanța: autoritățile au început un program de reabilitare a acestora
Toaletele publice sunt o raritate, la Constanţa. Iar în Mamaia, situația este și mai gravă. O spun oamenii, care se plâng că oraşul de la malul mării are lipsuri mari când vine vorba despre grupurile sanitare publice. Autorităţile vin, însă cu veşti bune. Un program de reabilitare a celor existente este în plină desfăşurare. Astfel, se doreşte, cât de cât, rezolvarea acestei probleme delicate.
Barăci abandonate, noroi și multă mizerie- este peisajul din cel mai mare parc al Constanței. În loc să fie o oază de relaxare, zona de lângă locul de joacă arată ca după război. Constănțenii speră ca autoritățile să ia măsuri, mai ales că, la capitolul spații verzi, orașul nostru are și așa destule probleme.
Nevoile fiziologice trebuie să aștepte în Constanța. Dacă sunteți la plimbare în parcuri sau pur și simplu pe stradă și aveți nevoie la toaletă nu aveți unde să mergeți. Toate toaletele publice din oraș au fost desființate în contextul crizei sanitare. Oamenilor li se pare nefirească această decizie și spun că se adaptează din mers atunci când...îi cheamă natura. Municipalitatea susține că vrea să pună toalelete înapoi, însă nu are acordul Direcției de Sănătate Publică. În schimb, DSP-ul spune că a cerut racordarea toaletelor la sistemul de canalizare, nicidecum eliminarea lor.